21 Mart 2015 Cumartesi

E.G.O

Ne zaman biteceğini bilmediğin bir düzende egonun zirvelerini zorlamak ..Cesaret.. Mi? ..Cahillik mi..?

- Baktığın tarafa göre değişir ..

Doğru..Baktığın tarafa göre değişir... Senin baktığın yerden? ..Benim baktığım yerden biraz cesaret, biraz cahillik ,biraz çocukca bir oyun.

Cesaret ...çünkü..her an yok olma ihtimali ile biraz sonrayı yaşamanın sıfır garantisi ile akarken zaman ,sanki hiç yok olmayacakmış gibi bitmek tükenmek bilmeyen bir -ben- mücadelesi..Kendinden başka her düşünceyi her hissiyatı ,her oluşumu yok sayan ,kendinden bahseden ,kendini öven,kendini soluyan ,kendini yaşayan bir film.

Cesaret ile cahillik arasına bir de hüzünlüyü alıyorum.Hüzünlü çünkü bugün ne kadar -ben - varsa dün o kadar -ben- yokmuş aslında.Dinlenmemiş,anlaşılmamış hikayeler,yaşanmamış sahneler,solunmamış hava,sahiplenilmemiş bir dünyanın, dünde hiç olmamışlığın bugün varım propogandası..Var olmamış oynanmamış oyunlar,söylenmemiş çocuk şarkıları , anlatılmamış ve dinlennmemiş hikayeler ,dün bolca suskunluğun veryansınca konuşkanlığı bugün ..Dünün ölesiye suskunluğu nasıl susanı sağır ettiyse ,bugün isyan halindeki varlığı ,öyle sağar eder dinleyeni.Öylesine nefessiz bırakır soluyanı..Dün solunmamış hava bugün boğar.

Değersizlik sancısından kurtuluşun çaresi bazen.Ya o kadar masum değilse ?..

Cahillik o halde.

İnanıp inanmadığın ,neye inandığın ,ne kadar inandığından uzak,ister yoğun ister yüzeysel ,ister yürekten ister kıyısından , ister son nefese kadar kararlı ,isterse kafası karşık...İnkar edilemeyecek yegane son -yok oluş-sa eğer..Günün birinde bitecek bir film ve hatta 2.bir hayata da inanmıyorsan eğer öylesine feci bir aldanış.Ne zaman geleceğini bilemediğin bir yokluğa kadar ne kadar güçlü görünürse görünsün ,güçlü göründüğü kadar yıkık ve yorgun bir savaş..

Getirdikleri, hatta getirdiğini zannettiklerin ve sonunda yok oluş...? Emin misin.?

Hiç yorum yok: