13 Nisan 2015 Pazartesi

Yanılsamalar Üzerine








neden yanılsarsın..
neden yanılsarız.

çok sevdiğimizden mi, kimimizdeki çocuksu hayat coşkusundan ,nereye akacağını bilemediğinden mi..

yanılsarsın acele ettiğinden ,sığmadığından sınırlarına yada bazen sınırların olmadığından ,bolluğundan yanılırsarsın,bereketliliğinden ,çok olduğundan ,vermenin üstünlüğünden ,vermenin asaletinden ..

en çok da asaletsizlerden ,asaletsizlere doğru yanılırsarsın.

çünkü asaletsiz ,senin bolluğundan ,bereketliliğinden ,zenginliğinden habersizdir.

fakirliğinden yanılsatırsatır.yokluğundan,kısırlığından.bolluğu bilmediğinden ,zenginleşemediğinden,bereketlenemediğinden ...

fakirliğini zenginlik sandığından , yoksulluğunu yoksunluğu ,azlığını pahalıya satmak istediğinden .

yanılsadıkça gurur duy bu yüzden,zengin olduğun ,bereketli olduğun için,cömertliğinden ve bunu paylaşacak kadar cesur olduğundan ..

iyisi mi sen yine berekli ol,ol da nereye akacağını bil,yanılsatan kendi kuraklığıyla kalsın bir başına.

2 Nisan 2015 Perşembe

İndir Ellerini Çocuk

Dudağı büzük, kalbi kırık..

Korkupta ellerini havaya kaldıran çocuk..

Silah değil sana o doğrultulan ..Dağları,denizleri,çiçekleri,heyecanı, mutluluğu bir karenin içine alan bir makine sadece..

Nereden bilecektin ki zararsız olduğunu ..Üstünden bombalar yağarken ,eli silahlı adamlar cirit atarken top oynadığın koşturduğun sokaklarda.

İndir o yumuk ellerini pamuk çocuk ,büzme dudağını,bil ki bu zülm bitecek birgün..Gülücükler saçacak koşup oynacak,şarkılar söyleyeceksin..

Sana bu zülmü yaşatan o koca ,zalim adamlar, paraya pula huzurunu ,mutluluğunu çocukluğunu satanların sonu karanlık ..

Sokaklarda seni dilenmek zorunda bırakan,hiç bilmediğin topraklara seni savuran, ait olmadığın toprakların koca adamlarının başkaca zulm ettiği bir sıcak ekmeği, bir derme çatma evi çok görenlerin de karşısında seni mahsun bırakanlar utanmaz elbet..

Olsun çocuk.korkma sen..Gün gelecek yumuk yumuk havaya kaldırdığın o elleri, zaferini kutlarken havalara uçarken ,mutluluğuna sevincine kaldıracaksın bu defa.

O yumuk ellerini,o mahsun ,o korkmuş suratını kocaman öpüyorum pamuk çocuk..


...Suriye'de kendisini fotoğraflayan fotoğraçının fotoğraf makinesini silah zannedip yumuk ellerini havaya kaldırıp,teslim olan güneş gözlü ,melek çocuğa ithafen....